Люси Иларионов е режисирал над 1500 видеоклипа. Първо започва, снимайки своите

...
Люси Иларионов е режисирал над 1500 видеоклипа. Първо започва, снимайки своите
Коментари Харесай

Арестували Люси Иларионов, докато снимал клип

Люси Иларионов е режисирал над 1500 видеоклипа. Първо стартира, снимайки своите лични видеа с група " Ъп Даун “. Спомня си, че като млади и доста амбициозни хора се интересували от модерните неща, желали да бъдат новатори и опитвали всичко. Гледали доста международния музикален канал и черпели хрумвания. Макар и да не е приключил постановка, тази работа му се удавала. Дали поради вродения гений, дали поради танците, с които се занимавал, или поради образованието му по актьорско майсторство в НАТФИЗ, само че имал усет и с днешна дата всеки знае кой е.

“Първият по-сериозен клип, който снимах, беше на Емилия към парчето “Не виждам ". Това беше видеото, с което се разгласих като режисьор. По това време бях прочут като артист и когато оповестиха, че аз съм режисьор, хората незабавно му обърнаха внимание, желаеха да видят какво съм направил. Снимахме на доста места. На Камчия бяха едните фотоси, след това в София помня, че работихме 3-4 дни ", споделя Иларионов. В началото на кариерата си снимал видеата по няколко дни. Втората му професионална работа била на Рени.

“Третият ми клип като режисьор беше на Глория - “Крепост ", той несъмнено ме направи известен като режисьор. След него започнаха да ме търсят толкоз доста реализатори, че нямах по какъв начин да поема всички задължения. Помня, че като излезе тази ария, влязох в едно заведение в Димитровград, едни хора се бяха събрали пред тв приемника и пуснаха Глория и всички чакаха с неспокойствие да гледат “, спомня си Иларионов. Искал да направи екшън клип и съумял.

Интересен миг, който помни и до през днешния ден, е по какъв начин поради фотосите на “Крепост " даже го арестуват. В един от дните за фотоси имали сцена на жп гарата. Бил взел позволение, само че все пак проблемите дебнели. “Задържаха ни, бяхме вързали Блатечки, които взе участие в клипа, за релсите на влака и чакаме да мине различен прилежащ, с цел да пресъздадем сцена все едно минава трен през него. Една жена обаче видяла от блока, че лежи човек на релсите, и звъннала в полицията. Дойдоха няколко патрулки, до момента в който разбираем защо става дума, и ни задържаха ", с усмивка описа Люси.

Покрай този клип има доста мемоари, направил кукла и трябвало да навие някой от машинистите да мине през нея, с цел да има сцена по какъв начин влакът блъска човек. “Беше по-лесно преди да снимаш с готовност и  възторг, в този момент всеки желае пари, и то доста. Преди време платих за едно място 250 лева, през днешния ден ми желаят наем 7000 ", споделя той. Снимал е всевъзможни видеа на разнообразни актьори. Има такива, които костват стотици хиляди, само че най-лесно у нас е да се работи с познати, което както е добре, по този начин и не.

Обича всички клипове, които в правил. Но обичани са му тези на половинката му Ани Хоанг. С нея за първи път снимали клип 8 к. “Ние бяхме първите, които направиха подобен клип. По този метод, с такава камера на специфичен екран “, изяснява той. Той е първият, който направил у нас HD клип на негова ария. “Последното видео снимах през вчерашния ден, на Фики е, ще го видите напълно скоро ", споделя Люси.

Както трагични, по този начин и комични моменти не липсват. За видеото към песента на Лорена и Джордан го съдят, защото избират да снимат на купола на зарязан храм. “В Италия ни гониха карабинери. Заминахме да снимаме видеоклип на Мария в Италия, само че се оказва, че в този ден има среща на Г8. Искахме да пуснем дрон, само че полицията ни забрани. Много се нервирах, крещя - няма да се върна, аз по тази причина съм отишъл, с цел да снимаме с дрон. Наехме една кола, а дронаджията ни е доста добър - Ясен Джабиров. Пуснахме го, аз карам, той го управлява в придвижване, няма различен, който да може да ръководи дрон в придвижване. Успяхме да снимаме 30 сек “, смее се Люси.

В Тайланд по време на фотосите на една ария на Ани Хоанг също щели да ги арестуват. Снимали в един храм, в който е написан будизмът. “Снимаме, обаче ни видяха служители на реда. Пребъркаха ни да търсят, Слава богу, бях сменил картите.

Аз им обясних, че вършим просто някакви фотоси. Скрих си картата с материала в чорапа и по този начин тези фрагменти влязоха в клипа към песента “Папи “, споделя Иларионов. За същия клип за 50 $ си наели слон за през целия ден, а след това се чудели какво да го вършат.

Иларионов е режисирал в над 20 страни, измежду които Англия, Турция, Кипър. Гърция, Тайланд, Дубай, Франция, Малдиви. Любимата дестинация на Люси за фотоси и до през днешния ден си остава Камчия. Преди 23 години снима там негов клип с Валери Милев. “Това е най- дългият плаж у нас - 14 км, непокътнато диво място по българското крайбрежие, можеш да откриеш всевъзможни картини тук “, споделя той. Работи му се във Виетнам. Кара Ани непрекъснато да снимат там и счита, че скоро ще го създадат.

Люси Иларионов има достойнството и удоволствието да бъде измежду най- желаните режисьори у нас. Заради това е работил с всички звезди в България. “Един път Тони Стораро пристигна при мен и сподели - имам 40 минути да снимаме клип. Направихме го, стана хубаво. Той пристигна, снимахме го в едно такси. Той е от изпълнителите, които по никакъв начин не обичат да се снимат “, с усмивка си спомня. И прибавя: “После мрънка, че неговите видеа не били като на другите. Казвам му - Тонка, ела най-малко за ден да снимаме както би трябвало “. Сред най-изпълнителните звезди се подреждат Никос Вертис, на който е снимал няколко клипа, и Веселин Маринов. Снимките почват рано, от 4-5 сутринта грим, коса и след това работа до залез и по-късно.

Пътят на Люси минава през ролята му на секссимвол. " Обичам да се майтапя, че преди бях секссимвол, в този момент съм единствено знак ", споделя той. Винаги е бил обожател на хубавата музика и международните звезди. Запален по танците и музиката от дете. Прави пердах тайфа, с която танцува. В София Влади Въргала го надъхва да кандидатства в НАТФИЗ, а малко по-късно основава и “Ъп Даун " - нещо ново и доста друго за това време. Красиви момчета по сходство на Холивуд, които пеят и танцуват.

“Исках да имам клипове като на Майкъл Джексън, Пола Абдул, Мадона. Представях си да наподобяват по сходен метод, виждах къде би трябвало да е ситуирана камерата и така нататък “, споделя той. Първата си ария с групата написа за Нети  - “С цветя до себе си ", която по това време му е другарка. Започват да вършат доста песни с съвременно звучене. Вдъхновението на Люси е любовта. Музата му през днешния ден е Ани Хоанг. “Имаме един дует, който е за нас двамата. Казва се “Обичам те вечно ", признава Люси.

Почива си, като гледа телевизия. Обича да остава самичък. “Ние снимаме 12 часа, най-малко през целия ден, сменят се местоположения от време на време по 18-20 часа. Два дни не мога са се освестя. Гледам да си почивам у дома. Да ида на кино “, споделя Люси. Лятото съчетава потребното с приятното и прекарва времето си на морето. Зимата е в София. Ани Хоанг го съпровожда на всички места. Заедно са непрекъснато. Вече 12 години. “Формула няма, като се напаснат хората, и нещата стават елементарно. Не можем един без различен. Тя споделя, че най- сложният ни интервал е, когато бях 2 месеца в " Биг Брадър ", споделя Люси.

Люси Иларионов е изиграл всички най-желани функции в театъра. Въплъщавал се е в облиците на Хамлет и Отело. Влиза в НАТФИЗ на второ място от 850 индивида в класа на Тодор Колев и Крикор Азарян. Помни, че в първи курс хвърчал в облаците. Имал е функции в постановки в спектакъл “Сълза и смях ", в Сатирата, в Театъра на армията, в Младежкия спектакъл. Участвал е в доста филми. “Играх 80-годишната баба Койна във филм на Валери Милев “. Театърът е част от живота му след завършването му докъм 2000 година. “Успях да изиграя всички функции, за които мечтае един артист ", споделя Люси. “Наскоро играх в " Революция Х “ - с Бербатов и Гери-Никол, моята роля беше на контрольор “, прибавя той. Отказва се от театъра поради администрация.

 

“Бяха ме поканили да играя Ромео - репетирах с Рачков и Юлиян Вергов, хвана ме гняв тогава по какъв начин се отнесоха към нас от управлението, бяхме приключили преди малко академията. Спекулираха с нас и взех решение да напусна театъра, откакто бях репетирал цялостен месец “, спомня си той.

Рождения си ден Люси прекарал на терен за фотосите на клип.  “Бях на Златните, имах да фотографирам два клипа на една млада певица и на другия ден на Таня Боева. Между фотосите успяхме с Ани да идем на вечеря ", споделя Люси. 49 години са задоволителни, само че той се усеща и живее като доста по-млад. За рождения ден си пожелава здраве. “В момента се пренасяме от един апартамент в различен с Ани, почтено казано, към този момент желая да пребивавам в къща и съществено си го поисквам “, прибавя той пред " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР